25 Haziran 2026, Perşembe 01:17
Son Dakika | GÜNCEL

Hatay'da Bebeğin Parmağa Yapılan Müdahale, Şok Edici Bir Kaza Sonucu Sakıncalı Hale Geldi

Hatay'da bir sağlık skandalı yaşandı. Zatürre şüphesiyle hastaneye yatırılan 5 aylık Hicran bebeğin tedavisi esnasında, hemşirenin dikkatsizliği sonucu bebeğin parmağı kesildi. Aile durumu başka bir hastaneye taşıdı ve suç duyurusunda bulundu.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Mayadalı Mahallesi'nde yaşayan Abdulkadir Akay'ın beş ay önce dünyaya gelen kızı Hicran, Kurban Bayramı'nın birinci günü zatürre şüphesiyle Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Bayramın üçüncü günü, bebeğin tedavisinin devam ettiği sırada hemşirenin serum kontrolü esnasında meydana gelen trajik olay, aileyi derinden sarstı.

İddialara göre, hemşire bebeğin serumunu kontrol ederken, seruma bağlı olan sargıyı kesmekte olduğu esnada henüz beş aylık olan Hicran'ın sağ başparmağını da kazayla kesmiş durumda. Bu korkunç olayın ardından acil olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen bebeğin parmağı, burada başarılı bir ameliyatla yerine dikildi. Hicran'ın tedavisinin sürdüğünü belirten baba Abdulkadir Akay, olayın ardından hastanede görevli hemşire hakkında şikayette bulundu.

Olayla ilgili olarak açıklama yapan Akay, yaşadıkları talihsiz durumun detayı hakkında şu ifadeleri kullandı: "Bebeğim hastanede tedavi gördüğü esnada parmağının üst kısmının kesilmiş olduğunu öğrendim. Eşim odadayken hemşire, serum sargısını kesmeye çalışırken bu kazayı gerçekleştirmiş. Biz derhal Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildik ve burada ameliyat gerçekleştirildi. Hastaneden aldığım bilgilere göre, parmağında kalıcı hasar olup olmayacağı henüz net değil. Tek isteğimiz, çocuğumuzun sağlığı. Şikayetlerimizi ilettik ve gerekli hukuki süreçleri başlatacağız. Olayın tekrarlanmaması için hastanelerin denetimlerinin artmasını talep ediyoruz.”

Aile, hemşirenin dikkatsizliğinden dolayı yaşadıkları olayın, acil servislerde çalışan sağlık çalışanlarının dikkatine önem verilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, sağlık sistemine dair endişelerini dile getirdi.