Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku dosyasındaki gelişmeler, soruşturmanın gidişatını önemli ölçüde etkiliyor. Söz konusu soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliden 12'sinin tutuklandığı bildirildi. Üç kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, ABD'de yakalanan firari şüpheli Umut Altaş hakkında Interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarıldığı öğrenildi. Altaş, yakalandıktan önce yaptığı açıklamada, Gülistan Doku'nun cesedinin tam yerini bilmediğini belirtmiş, ancak Aktuluk Mahallesi, Bayraktepe mevkiindeki su arıtma tesisi yanındaki bir çöplük alanına yönlendirmelerde bulunmuştu.
Altaş’ın gösterdiği bölgelerde İçişleri ve Adalet Bakanlıkları'nın koordinasyonu doğrultusunda Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri arama çalışmalarını başlattı. Ekipler, Dinar Deresi, Munzur Üniversitesi çevresi ve Sarısaltuk Viyadüğü çevresinde yeraltı görüntüleme cihazları kullanarak arama yapıyor. Gönderilen kızılötesi sinyaller ile yer altının üç boyutlu görüntüleri elde edilerek şüpheli alanlar detaylı bir şekilde inceleniyor.