25 Haziran 2026, Perşembe 02:45
Son Dakika | GÜNCEL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yeni Büyükelçilik Görevlerini Duyurdu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin çeşitli dış temsilciliklerinde atama yapılan yeni büyükelçileri açıkladı. Tahran, Kiev ve Muskat gibi önemli misyonlarda görev alacak isimler belirlendi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini güçlendirmek amacıyla dış temsilciliklerinde yeni görev atamalarını gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Tahran Büyükelçiliği'ne TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Büyükelçi Ahmet Aydın Doğan atanırken, Türkiye'nin ilk Reyjkavik Büyükelçiliği'ne Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen getirildi.

Diğer dikkat çekici atamalar arasında, Muskat Büyükelçiliği'ne İkili İlişkiler (İran) Genel Müdür Yardımcısı Elçi Hüseyin Ergani, Amman Büyükelçiliği'ne İkili İlişkiler (Orta Doğu) Genel Müdür Yardımcısı Elçi Hakan Karaçay, ve Mogadişu Büyükelçiliği'ne Maputo Büyükelçisi Ferhat Alkan yer aldı. Aynı zamanda, Üsküp Büyükelçiliği için de Mogadişu Büyükelçisi Alper Aktaş atanmış durumda.

Bakan Fidan'ın açıkladığı diğer büyükelçiler ve görev yerleri ise şöyle sıralandı: Bujumbura Büyükelçiliği'ne Teftiş Kurulu Üyesi Büyükelçi Haydar Kerem Divanlıoğlu, Cibuti Büyükelçiliği'ne Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Büyükelçi Hüseyin Özdemir, Doha Büyükelçiliği'ne Amman Büyükelçisi Yakup Caymazoğlu.

Atamalar, Türkiye'nin dış politikasında önemli değişikliklerin sinyalini verirken, büyükelçilerin yeni görev yerlerindeki performansları merak konusu oldu.