25 Haziran 2026, Perşembe 01:15
Son Dakika | GÜNCEL

Direksiyonda Uyuyakalan Sürücü, Kazada 7 Kişiyi Yaraladı

Yüreğir’de meydana gelen kazada, dolmuş sürücüsü direksiyon başında uyuyarak polis okulu duvarına çarptı. Olayda 7 kişi yaralanırken, sürücü M.Ö. kaza yerinden kaçtı fakat polis ekipleri tarafından yakalandı.

Yüreğir ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde, 27 yaşındaki M.Ö. yönetimindeki 01 M 0433 plakalı dolmuş, direksiyon başında uyuyakalmasının ardından polis okulu duvarına çarptı. Kazada dolmuştaki 7 yolcu yaralanırken, sürücü kazadan sonra kayıplara karıştı. Yaralılar, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olay anı, aracın içindeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, M.Ö.'nün bir süre direksiyon başında uyuması ve ardından aracın kontrolden çıkması açıkça görünmekte.

Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücü M.Ö.’nün kaçtıktan sonra bir akrabasının evinde gizlendiğini tespit etti. Yapılan baskınla M.Ö. yakalanarak polis merkezine götürüldü.

M.Ö. sorgusunda, "Kavşağa geldiğimde bir anlık dalgınlık yaşadım. Önceki gece kız arkadaşımla yaşadığım tartışma yüzünden uykusuz kalmıştım. Sabah direksiyon başına geçmek zorunda kaldım ve güneş yüzüme vurunca bir anda mayıştım" ifadelerini kullandı. Kaçma sebebinin, linç edilme korkusu olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Polis, M.Ö.'ye emniyet kemeri takmamak, şerit değiştirme ve kaza yerini terk etme gibi sebeplerden toplamda 70 bin TL cezai işlem uyguladı. Sürücü, adliyeye sevk edildi ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.