27 Haziran 2026, Cumartesi 21:06
Son Dakika | GÜNCEL

Depremde Yaşanan Facia Sonrası İki Kamu Görevlisi Hakkında Dava Açıldı

Kahramanmaraş'taki Bad-ı Saba Konutları’nın yıkılmasına sebep olan kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı ve 22 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açıldı.

Kahramanmaraş'ın Güneşevler Mahallesi'nde bulunan Bad-ı Saba Konutları'nın A ve C blokları, 6 Şubat'ta gerçekleşen şiddetli depremin ardından büyük bir yıkıma uğramıştı. Söz konusu olayla ilgili olarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma neticesinde, iki kamu görevlisi hakkında dava açıldı.

Soruşturma, binanın inşa edildiği dönemde zemin etüt raporlarını onaylayan, yeni yapı ruhsatını düzenleyen Dulkadiroğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili A.Ö. ve İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı S.B. hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla gerçekleştirildi. Her iki sanık için toplam 22 yıl 6 ay hapis cezası talep edildi.

İddianamede, sanıkların görevde ihmal göstererek mevzuat hükümlerine aykırı kararlar verdikleri ve bu nedenle binanın yıkılmasında önemli kusurların bulunduğu belirtildi. Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığı göz önünde bulundurulduğunda, sanıkların eylemlerinin sonuçlarını öngörmesi gerektiği ancak gerekli denetimleri yapmadıkları vurgulandı.

Dava Ana Davayla Birleşti

Aynı iddianame, Bad-ı Saba Konutları'nın yıkılması sonucu meydana gelen olayda 42 kişinin hayatını kaybetmesi ve 17 kişinin yaralanmasıyla ilgili tutuklu inşaat müteahhidi Şahin Avşaroğlu ve diğer sanıklarla birleştirildi. Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek davanın birleştirilmesine karar verdi. A.Ö. ve S.B.'nin 30 Haziran'da diğer sanıklarla birlikte yargıç karşısına çıkması bekleniyor.