25 Haziran 2026, Perşembe 02:45
Son Dakika | GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerel Yönetim Skandallarına Göz Yummayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 164. kuruluş yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Yerel yönetimlerdeki skandalların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erdoğan, kamu malının israfına karşı net duruş sergiledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın 164. kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirdiği konuşmasında, kamu yönetimi ve mali denetim konularında kritik mesajlar verdi. Erdoğan, yerel yönetim merkezli skandalların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek, bu tür durumlar karşısında duruşlarının net olduğunu ifade etti.

Etkin ve verimli kaynak kullanımının devletlerin temel güç kaynağı olduğunu vurgulayan Erdoğan, kamu maliyesinin iyi yönetilmesinin her zaman büyük önem taşıdığını kaydetti. Geçmişte yaşanan özensizliklerin hatırlatıldığı konuşmasında, kaynakların israfının kabul edilemeyeceğini belirtti. Erdoğan, 'Kamu malında 86 milyon vatandaşımızın hakkı vardır' diyerek, kamu çalışanlarının da bu konuda dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan ayrıca, Sayıştay’ın sadece denetim değil, aynı zamanda rehberlik işlevi ile Türkiye Yüzyılı’nın inşasına katkı sağlamasını beklediklerini söyledi. Sayıştay’ın modern kamu yönetimi anlayışıyla, vatandaş ile devlet arasında şeffaf bir iletişim kurarak, mali denetim mekanizmalarının etkinliğini artıracak adımlar atılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Son olarak Erdoğan, Sayıştay'ın uluslararası standartlara uygun şekilde genişletilen görev alanıyla halka katkı sağlamaya devam edeceğinin altını çizerek, devletin temel varlık nedeninin adalet olduğunu bir kez daha vurguladı. Sayıştay’ın 164. kuruluş yıl dönümünün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, tüm Sayıştay mensuplarına teşekkürlerini sundu.