25 Haziran 2026, Perşembe 01:17
Son Dakika | GÜNCEL

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın Adını Kullanarak Dolandırıcılık Yapan 6 Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Samsun merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın ismini kullanarak dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Emniyet güçlerinin çalışmaları sonucunda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri alındı.

Samsun merkezli olarak düzenlenen geniş çaplı bir operasyonda, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın adını kullanarak dolandırıcılık yapan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen gözaltılar, dolandırıcılık suçunun ortaya çıkarılması adına önemli bir adım oldu.

Yapılan soruşturmalar neticesinde, dolandırıcıların kendilerini Halit Doğan olarak tanıtarak "ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi hazırlanacağı" şeklinde vaatte bulunarak vatandaşlardan yardım adı altında toplamda 310 bin lira para topladıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında ayrıca 1 şüphelinin başka bir suçtan cezaevinde olduğu öğrenildi.

Emniyet güçleri, dolandırıcılık girişimine karışan 7 şüpheli hakkında operasyon başlatarak, Samsun'un yanı sıra Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Bartın ve Diyarbakır'da belirlenen adreslere 10 Haziran'da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Bu baskınlarda 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı ve işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.