Bahçelievler'de 30 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00 sularında meydana gelen üzücü bir kaza, tüm mahalle halkını derinden sarstı. Kocasinan Merkez Mahallesi Köyiçi Caddesi'nde, çöp toplamak amacıyla ara sokağa giren Enver D. yönetimindeki 34 MDT 306 plakalı çöp kamyonu, sokakta yürüyen 7 yaşındaki Omran Bitar'a çarptı.
Çarpmanın etkisiyle Omran yere savrulurken, çevredekiler durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine hızlıca intikal eden sağlık ekipleri, Omran'a olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak onu Bağcılar Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Olayla ilgili güvenlik önlemleri alan polis, şoför Enver D.'yi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürdü.
Yaşam Mücadelesi Son Buldu
Ağır yaralanan Omran, 2 gün süresince hastanede yaşam savaşını sürdürdü; ancak ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından Enver D. hakkında gözaltı kararı verildi ve şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Açıklamalar ve İfadeler
Omran'ın babası Alaa Bitar, kazanın nasıl gerçekleştiğini anlatırken, “Çocuğum evin önünde yürüyordu, çöp kamyonu çok hızlı geldi. Komşular ne kadar hızlı olduğunu gördü. Çarptıktan sonra kamyon 10 metre daha gitti. Ardından polis ve ambulans geldi, ama ne yazık ki 2 gün sonra oğlum hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.