Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin düzenlediği grup toplantısında partilileriyle buluştu ve gündeme dair önemli mesajlar verdi.
Bahçeli'nin toplantıda dile getirdiği öne çıkan noktalar:
"Son grup toplantımızın ardından ülkemiz, her geçen gün önemli ve anlamlı günler yaşadı. Kardeşlik bağlarının güçlendiği mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzur ve şükrü içinde bulunuyoruz. Ülkücü şehitlerimizi rahmetle anıyor, İstanbul'un fetih kutlamasını gerçekleştiriyoruz. Milletçe nice sağlıklı ve mutlu bayramlar geçirmenizi diliyorum."
Bahçeli, ülkenin siyasi ortamının gergin bir döneme girdiğini ifade ederek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kutuplaşmaları derinleştirici tutumlarına dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşanan olaylarla, kurumsallığına yakışmayan bir seviyede mücadele etmemesi gerektiğini belirtti.
"YARGITAY İÇİN HIZLI KARAR ALINMALI"
Bahçeli, Türkiye’nin siyasi dengelerinin sağlanması ve demokrasinin korunması için Yargıtay’ın CHP ile ilgili kararını hızla vermesini istedi. Her türlü oyunun Türk siyaseti ve demokrasisi üzerinde oynanmaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, yaşanan karmaşanın ve bölünmüşlüğün artık bertaraf edilmesi gerektiğini ifade etti.
Bahçeli, aynı zamanda, coğrafi anlamda İsrail’in yayılmacılığının bölgedeki tehditleri artırdığını ve İslam dünyasının bir araya gelerek direnç göstermesi gerektiğini savundu. İslam ülkeleri arasındaki birlikteliğin sağlanmasının önemine dikkat çekerken, Türkiye’nin bu konuda üzerine düşeni yapacağını belirtti.
Bahçeli, ayrıca, ABD’nin içindeki siyasi çalkantılara da değinerek, bölgedeki krizlerin bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etti. Amerika’nın savaş kararlarının mantıksız olduğunu ifade eden Bahçeli, Türkiye’nin bölge huzurunu sağlamak adına var gücüyle mücadele edeceğini sözlerine ekledi.