Antalya'nın Serik ilçesinde, köydeki bir kız isteme merasimi, komşuların yakılan meşaleleri yangın olarak değerlendirmesi sonucu ilginç bir duruma neden oldu.
Kökez Mahallesi'nde, gelin adayı için düzenlenen etkinliğe katılan gençler, ellerindeki meşaleleri yakarak sokaklarda yürüyüş yaptı. Ancak yanmakta olan meşalelerin oluşturduğu duman, mahalle sakinleri tarafından bir yangın olarak algılandı.
Olayın ardından panik yaşayan mahalle halkı, hemen itfaiyeye haber verdi. İhbar sırasında bölgeye hızlı bir şekilde itfaiye ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Gençler, ekiplere yaklaştıklarında ilk başta mahallede bir yangın olduğunu düşündü. Ancak daha sonra ekiplerin, meşalelerin dumanından kaynaklı olarak geldiklerini fark ettiler.
Törenden bir arkadaş olan tır şoförü Batuhan Kutlu, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Kutlu, meşalelerin etkinliğe renk katmak için yakıldığını belirterek şöyle konuştu: "Eve yaklaşırken meşalelerimizi yaktık. Ancak rüzgar nedeniyle duman ortalığı sardı ve mahalle sakinleri yangın ihbarında bulundu. Biz de hemen itfaiyeye doğru koştuk, ama gördük ki, ekipler bizim eğlencemiz için gelmişler."
Olayın sonunda, tüm karışıklığa rağmen kız isteme merasimi mutlu bir şekilde tamamlandı. Kutlu, "Her şeye rağmen kızı almayı başardık," ifadeleriyle durumu özetledi.