25 Haziran 2026, Perşembe 01:17
Son Dakika | GÜNCEL

Adalar Belediye Başkanı Gözaltına Alındı: Rüşvet İddialarıyla Soruşturma Başlatıldı

Adalar'da gerçekleştirilen soruşturmada, Belediye Başkanı'nın, tarihi yapılara rüşvet karşılığında 'basit onarım' izni verdiği ve ruhsatsız işletmelere göz yumulduğu iddia ediliyor.

NESLİHAN KESKİN - Haber Merkezi - Adalar'da yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, Belediye Başkanı'nın rüşvet iddiaları nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi. Raporlara göre, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Adalar'daki tarihi yapılara, rüşvet karşılığında 'basit onarım' izni verildiği almış durumda. Ayrıca, ruhsatsız işletmelerin yine aynı yöntemle faaliyet göstermesine izin verildiği ileri sürülüyor. Soruşturmada, kaçak yapılar için kesilen yüksek cezaların da usulsüz bir şekilde indirildiği belirtiliyor.

Savcılık, belediye çalışanlarının ruhsat almak isteyen vatandaşları belirli mimarlara yönlendirdiğini ve bu süreçte rüşvet alışverişlerinin gerçekleştirildiğini iddia ediyor. Soruşturmada, 40 ayrı olayda 47 şüphelinin yer aldığı öne sürülüyor. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ederken, kamuoyunda büyük bir merakla gelişmeler takip ediliyor.