ABD Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçi Parti üyesi Chris Smith'in sunmuş olduğu ve demokratların da desteğini aldığı bir karar tasarısını 414 oyla onayladı.
'ÖNCELİKLİ GÜNDEM OLMALI'
Bu karar doğrultusunda, Başkan Trump'tan, Çin hükümetinin 'haksız yere' tutukladığı belirtilen Papaz Jin Mingri, Papaz Gao Quanfu, eşi Pang Yu, Dr. Gulshan Abbas ve medya patronu Jimmy Lai'in serbest bırakılmasını bir öncelik haline getirmesi talep ediliyor.
'ÇİN'E BASKI YAPMAK ÖNEMLİ'
Ayrıca, kararda, Trump'ın bu tutukluların iyi olduğuna dair doğrulanabilir bilgi talep etmesi, bağımsız bir hukuki danışmanlık sağlanması, aile ile yapılan iletişim ve gerekli tıbbi hizmetlerin ulaşılabilirliği için Çin'e baskı yapması da vurgulanıyor.
Oylama öncesinde Temsilci Smith, kararın ahlaki bir sorumluluk taşıdığına ve ABD'nin uluslararası güvenilirliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.